🎗️Beauty Professional Oncologie🎗️

★★★★★

 

Voorjaar 2016 – Dit nieuwe hoofdstuk in m’n carrière begon anderhalf geleden met een openstaande vacature in een Antwerps Ziekenhuis. Zij zochten een zorgprofessional voor de dienst Oncologie. Dit sprak me meteen aan, niet wetende dat het een extra deskundigheid omvatte. Enige tijd later bleef dit me nog steeds enorm intrigeren.

 

Juni 2017 – Tot plots er  een voorstelling van de opleiding ‘Kanker Beauty Professional’ te volgen was van Besko – de vereniging voor schoonheidsspecialiste -. Daaropvolgend maakte ik een afspraak met het IFPC – Insitute For Profssionale Care – voor een intakegesprek. Dat gesprek verliep zoals gehoopt aangenaam en spontaan. Ik was meteen overtuigd om te starten in september 2017, ondanks dat de nadruk werd gelegd op een zéér intens jaar.

Mijn drijfveer om dat jaar tot een mooi einde te brengen waren de gedachten dat ik nadien extra zorg kan aanbieden naar m’n cliënteel. Belangrijk daarin vond ik de communicatie naar mensen en hun omgeving die getroffen worden door kanker, de kennis hieromtrent en de noden van een patiënt tijdens een schoonheidsverzorging. De dagen na de inschrijving gingen er honderden vragen door mij heen… Wat weet ik zelf? Hoe deel ik deze informatie dan? Wie zijn deze mensen, bekend of onbekend voor mij? Hoe kan ik spanningen verminderen of weghalen, zonder zelf overspannen te raken? Wat mag ik doen en wat moet anders? …?

Kortom, een heleboel vragen die stap voor stap beantwoord zullen worden in een wekelijkse lessenpakket, met opdrachten, een ervaringsperiode en een eindwerk. Studeren was de boodschap om de vele bladen theorie verwerkt te krijgen. Bij het krijgen van de opdrachten en bij de voorstelling van het eindwerk ben ik meteen aan slag gegaan ; organisaties opgezocht, samenwerkingen gevraagd, mails uitgestuurd en afspraken ingeboekt voor een eerste ontmoeting. Ik heb leesboeken gehaald in de bibliotheek om verhalen te vergelijken en informatie/documentatie ingewonnen van (ex)kankerpatiënten en hun familie nauw in m’n omgeving. Hoe het in de reële wereld er aan toe gaat heb ik ervaring opgedaan op de Palliatieve Eenheid en dienst Oncologie. Dit was een mooie periode met heftige momenten tussen de patiënt(en) en mezelf. Dit alles heb ik naar mijn gevoel, eigen inleving en in samenspraak neergeschreven in een 230-tal bladzijden. Veel leesplezier!

 

September 2018 – Het is zover, het jaar is op z’n einde. Zalig… ik kijk tevreden terug!!

2019 – De strijdbijl is nog niet begraven… Bijscholingen zijn noodzakelijk om het kwaliteitslabel voor het jaar nadien te behouden!

Aan huis | Op afspraak ± 25 km vanuit Hoevenen | Vervoer €0,20/km
0479/68.14.81

© Copyright 2023 | Permanent Verzorgd, Nathalie Boels . All rights reserved